Jim Carrey

Životopis

James Eugene Carrey (* 17. ledna 1962 Newmarket, Ontario, Kanada)
známější jako Jim Carrey je kanadský herec-komik známý svými groteskními
hereckými výstupy v komediích jako Ace Ventura, Blbý a blbější, Maska, Lhář,
lhář či Božský Bruce. Dokázal si získat i respekt kritiky za své dramatické
role ve filmech jako Truman Show, Majestic, Muž na měsíci, či Věčný svit
neposkvrněné mysli. V Hollywoodu patří k nejlépe placeným hercům a je
považován za jednoho z největších komiků a herců všech dob. Do češtiny
jej nejčastěji dabuje Bohdan Tůma.

Filmografie

2016 True Crimes
2016 The Bad Batch
2014 Návrat blbýho a blbějšího
2013 Kick-Ass 2
2013 Kouzelníci
2013 Zprávař 2 - Legenda pokračuje
2011 Pan Popper a jeho tučňáci
2011 Ožralý Štědrý večer
2009 I Love You Phillip Morris
2009 Vánoční koleda
2008 Yes Man
2008 Horton

Počáteční stránka